raus

Vil bli enda rausere

2021-11-07
På Nesna produseres både en nordlending og en øyværing som du kan få smake på. Det sørger Raus bryggeri for.
Det drøyt ett år gamle ølbryggeriet har akkurat flyttet inn i nye, sagnomsuste lokaler. De har overtatt lokalene hvor de kjente Nesnalobbene ble produsert.

– Det er artig å tenke på at det igjen produseres en vare her fra Nesna som selges over hele landet, sier daglig leder Kristian Sivertsen i Raus bryggeri.

20.000 flasker

Etter kun ett års drift hadde de allerede behov for noe større og det nye lokalet gir bryggeriet nye muligheter:

– Vi planlegger å åpne pub i sommer i tilknytning til bryggeriet, slik at besøkende kan få smake på ølet vårt når de er på omvisning. Vi må bare få bygd den først, ler Sivertsen som er en travel mann om dagen. Det som brygges og tappes på flasker nå, rekker de så vidt å sette merkelapp på, før det fyker ut av dørene til et utsalg.

Raus tapper produktet sitt på cirka 20.000 flasker i måneden nå før sommeren, noe som tilsvarer 6000 – 8000 liter øl. De er å finne i 60-70 butikker på Helgeland og Salten, et trettitalls hoteller, puber og restauranter i regionen, og de selges i hele Norge gjennom Gulatingkjedens 22 butikker.

Raus med smaken

– Vi lager et godt, moderne og folkelig øl med mye smak, vi har god distribusjon og så er folk flinke til å støtte oss og kjøpe ølet vårt. Det mener Sivertsen er hovedgrunnene til at de har hatt såpass stor suksess på kun et drøyt år. De første flaskene for salg ble tappet i februar i fjor.

– Vi lever etter navnet vårt: Vi er rause med ingrediensene i ølet, noe som gir mye smak.

De får også skryt for sitt ytre. Bildene på etikettene er det medeier og naturfotograf Hans Pettersen Sørensen som har tatt.

– Gulating har gitt oss tilbakemelding på at det som ser bra ut, det selger også bra, forteller Sivertsen. Raus kan skilte med bilder av havørn, hubro og kjente øyvær på ytre Helgeland.

Åpner for folk og ansettelser

Nå vil Raus bli enda rausere. Med nye, sentralt plasserte lokaler kan de åpne bryggeriet mer opp, lage pub og la flere både få smake på ølet og lære om hvordan det lages. De håper utvidelsen fører til enda flere arbeidsplasser på Nesna. I dag er de 1,5 ansatte og skal ansette 3-4 personer i sesongen.

Raus Bryggeri og Visit Nesna AS er eid av Kristian Sivertsen, Hans Petter Sørensen og Jørn Ståle Pettersen.

– Jeg bruker å si at vi får ikke mer moro på Nesna enn vi lager selv, sier Sivertsen, som også eier og driver destinasjonsselskapet Visit Nesna. I det vi avslutter praten er en ny batch med Havørn på tur på tanken.
Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt