Sliders fungerte ikke for oss!
Steambuns og miniburgere er ferskt på lunsjtilbudet blant spisestedene i Rana. I desember åpnet SteaMo i overgangen mellom Amfi og Ruud Leknes-bygget.
Baker kakene selv
-Vi har en liten og enkel meny med lunsjmat som skiller oss fra andre spisesteder. Vi ønsker å finne vår egen vei og samtidig unngå «å tråkke noen på tærne.» Det forteller Marius Moldovanu, som har gründet og eier spisestedet.
Til daglig er det en konditor, en barista og en kokk som sørger for at lunsjfatet ditt kan fylles med noe annet enn brød og pålegg fra egen kjøkkenbenk. I tillegg til buns og burgere har SteaMo sandwich, salat og nybakte kaker på menyen. Det siste står konditor og daglig leder Veronika Sjøset Mortensen for.
Spesialkaffe
God kaffe er et satsingsområde og derfor har de valgt spesialkaffe i flere varianter. Spesialkaffe har høy kvalitet og er vanligvis produsert i små mengder.
Navnet SteaMo er inspirert av maten, kaffen og byen.
-Det er steam i steambuns, kaffen steames og det er steam fra industriparken. Så er vi jo på Mo, så da måtte selvfølgelig Mo med i navnet, forteller Sjøset Mortensen.
De lager de all mat fra bunnen av, unntatt brødmaten. Det ønsker de å gjøre på sikt.
-I dag har vi rett og slett ikke kapasitet til det. Vi har en plan om å inngå et samarbeid med Bakeriet, slik at de kan lage dette for oss etter vår egen oppskrift. Vårt ønske er å bruke flest mulig lokale leverandører, sier Sjøset Mortensen.
Trygt fra dag én
Som leietaker i Amfi-systemet ble SteaMo automatisk medlem av næringsforeninga fra dag én.
-Å ha gode sparringspartnere med lang erfaring innenfor samme bransje, kan være alfa og omega. Jeg har i alle fall opplevd medlemskapet og denne muligheten som bare positivt, sier Moldovanu. Han forteller at han har hatt flere gode samtaler med sine kollegaer i næringsforeningen.
-For SteaMo har det vært trygt å ha sparringspartnere så tidlig i livet, sier Marius Moldovanu.
Medlemsprofiler