Nord-Norges første alkoholfrie boblebryggeri
Foreløpig har de ett produkt, Sparkling Madness, for å bygge opp et godt og gjennomarbeidet produkt før de utvider sortimentet. Drikken blir fermentert med melkesyrebakterier, som gir en ekstra aroma til drikken og samtidig er helsefremmende, i form av en bedre fordøyelse. Målet er å ha flere produkter etter hvert.
Noe i Gjære samarbeider med Bare, som er en del av Bama-gruppen.
– Og der er vi så heldige at vi får lov til å redde råvarer, så lenge det er mulig. Det vil si, de får inn frukt og grønt fra hele verden, og så skal det videreselges til kunder. På veien kan det skje forskjellige ting, som gjør at enkelte ting ikke går gjennom kvalitetskontrollen deres. Da har vi mulighet til å bruke de råvarene som en del av vår produksjon.
Men de redder ikke bare råvarer, de har også nulltoleranse på matsvinn.
– Alt av det vi bruker, går videre til Lillebakken Gård, som vi samarbeider med. Så det går til lykkelige griser.
Lise-Kathrin vil vise alle at det går fint an å kose seg med alkoholfri drikke, men hun har utdannelse innen ølbrygging, og har fagbrev innen øl. Hun har tatt lærlingetiden sin på Ringnes/EC Dalsbryggeri i Trondheim, og var utplassert tre måneder i Warsteiner Brauerei i Tyskland.
Noe i Gjære er glade for at det er plass for små gründerbedrifter som dem selv, så vel som store, veletablerte selskaper i Ranaregionen Næringsforening.
– Næringsforeningen er veldig synlig i bybildet, og det trenger vi som nyoppstartet bedrift. Vi trenger å få med oss det som skjer, og å skape nettverk. Og så er det mange spennende kurs og konferanser, som det for oss som er såpass små, er mulig å være med på.
Medlemsprofiler