Ingen blir god alene
Inkubatorleder Gøran Brede Busch, forretningsutvikler Ørjan Pettersen Sjule og prosjektleder Tone Jakobsen jobber med å utnytte mulighetsrommet. Foto: Mye i media.
 

Ingen blir god alene

2023-10-25
Kunnskapsparken Helgeland (KPH) fortsetter å skape nye mulighetsrom på Helgeland. Gjennom inkubatoren får grundere, små og mellomstore bedrifter tilgang til kompetanse, nettverk og testinfrastruktur som bidrar til å legge til rette for realiseringen av nye forretningsideer og løsninger.
Innovasjonsselskapet har nylig ansatt fire nye talenter. Det gjør at Kunnskapsparken i enda større grad kan bistå næringslivet med å utnytte mulighetsrommet på tvers av industrier, fagområder og lokasjoner.

-Vi tar imot både grundere og etablerte bedrifter som ønsker å utvikle en ny bedrift, et nytt forretningsområde eller gjennomføre et innovasjonsprosjekt. Prosjektledere, forretningsutviklere, tilgang på testanlegg (katapultnoder) og ressurser i klyngene gjør at vi er godt rigget til å bistå bedrifter. Vi setter fart på ideer i den fasen de befinner seg i, forteller inkubatorleder Gøran Brede Busch.

Inkubatoren deres har fått fornyet prosjektperioden for ti nye år, og de har i tillegg hentet inn enda mer finansiering. Nasjonalt sett posisjonerer den seg som en av de største i Norge når det kommer til antall prosjekter.

-Det er selvfølgelig et kvalitetsstempel at vi har rykket opp til nest øverste nivå når det kommer til finansiering av inkubatorprosjektet. Det gir oss enda større rom for å bistå næringslivet, samtidig som det tydeliggjør at vi har klart å bygge et robust miljø som legger til rette for vekst, utvikling og innovasjon hos oppstartsbedrifter, grundere og veletablerte bedrifter, poengterer han.

Klyngene ACT Arctic Cluster Team og Ocean Cluster Helgeland er konkrete eksempler på hvordan samspill kan skape vekst. Bedrifter som går sammen om å løse de store utfordringene og som deler kunnskap, erfaring og vanskeligheter på tvers av sine fagområder, skaper positive resultater. Menon kom nylig ut med rapport om klyngesamarbeid og at bedrifter som er en del av en klynge i gjennomsnitt har 18,6 % bedre resultat enn bedrifter utenfor.

-Klyngene jobber både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Medlemmene vet å utnytte nettverket og tryggheten som er skapt innad i klyngen, for å utvikle innovasjonsprosjekter som kan løse utfordringene de står ovenfor. I tillegg har vi en egen EU-rådgiver som har kompetanse og erfaring rundt mulighetene i EU. – Som dere skjønner så er tilbudslista for bistand lang, sier Tone Jakobsen som jobber i klyngeadministrasjonene i ACT, en av Norges ledende industriklynger.

Som en del av SIVA-strukturen har Kunnskapsparken Helgeland tilgang til nettverk innenfor de aller fleste industrier og bransjer. Det betyr at hvis de selv ikke har kompetanse på akkurat ditt område, kjenner de alltid til noen som kan bistå deg. En viktig del av jobben er å gi god bistand og hente inn kompetanse andre steder i landet, dersom den ikke finnes lokalt. Du vil alltid få oppfølging gjennom prosessen. En av grunderne som kan bekrefte det er Marie Steinfjell.

- KPH har fungert som en støttekontakt for meg hvor jeg alltid har opplevd at det er lav terskel for å ta kontakt. De har hjulpet meg med søknader, investorkontakt, prosjektledelse, markedsplan, kontorplass og rådgivning. I tillegg har de inkludert meg inn i sitt gigantiske nettverk, noe som har vært avgjørende for utvikling av min forretningsidé. Det er SÅ utrolig mye man skal kunne når man tar fatt på gründerreisen, og da er det veldig verdifullt å ha støtte og kompetanse i KPH, forteller hun.
 
facebook

Siste nytt