Herskapelig opplevelse
Johanna skal ifølge historien fremdeles holde til på gården. Det ene soverommet har derfor fått navnet "Spøkelsesrommet". I disse historiske omgivelsene tilbyr LurØ arrangementer, kurs og overnatting.
SEVERDIGHET OG SERVERING
Røssøygården er herskapelig og vakker. Beliggenheten i storslått natur og et upåklagelig vertsskap gjør Røssøygården til et perfekt utgangspunkt, enten man liker severdigheter til sjøs, utflukter, kajakkpadling, dykking, kurs eller møtevirksomhet. Men, Helgelandskysten har flere sjarmerende destinasjoner med historisk sus, så hva er så unikt med Røssøygården?
– Røssøygården er utrolig vakker. Den har i tillegg en unik, skjermet beliggenhet, sier Dalmo.
I samarbeid med Scandic Hotell Meyergården, inviterer de til herskapelige opplevelser, omringet av hav, kritthvite strender og råvarer av topp kvalitet.
Gjestene tok turen til Stokkvågen, en kort kjøretur fra Mo i Rana. Her ble de hentet av Tors Hammer, en RIB med 700 hestekrefter.
– Vil dere ha kaffe?, spør Dalmo. Han serverer fra termosen, mens medhjelperen legger frem utstyret man kler på seg for å få en komfortabel RIB-tur. Queen dunker fra høyttalerne mens Dalmo kjører gjestene innom Myken for smaksprøve av edle dråper på Myken whiskydestilleri og deilig lunsj med havutsikt.
Representanter fra næringslivet i Ranaregionen var på visningstur i regi av LurØ og Scandic Hotel Meyergården, og fikk se noe av det fineste regionen har å by på.
Vel fremme på Røssøygården får gjestene finne rommene sine. På kjøkkenet venter nybakt sjokoladekake med kokosstrøssel og kaffe.
– Det vil blir mer trykk på næringa i årene fremover, og det tvinger frem flere tilbud fra aktører i reiselivs- og opplevelsesnæringa. Noen ganger kan det være vanskelig å orientere seg blant tilbudene for oss som bor her, da kan du jo tenke deg for en amerikaner som aldri har vært her. Derfor må vi samarbeide, og vi startet dialogen med LurØ høsten 2018 for å se på mulighetene til å samarbeide, sier direktør ved Scandic Hotel Meyergården, Ove Bromseth.
Røssøygården er ikke vernet, men de har de laget en plan for å oppgradere bygget uten å ødelegge uttrykket.
– Vi har ikke et ferdig utviklet konsept, men vi er glade for dialogen med Meyergården. Vi jobber med å klargjøre kjelleren på restaurantenTorshavn som ligger i nær tilknytning til Røssøygården, til å kunne håndtere grupper på 70-80 personer. Der skal det også være et flerbruksrom man kan bruke til både konferanser og konserter, forteller Dalmo.
– Man blir fort sammensveiset på en slik plass. Og man får ro i sjela bare av eiendommen og byggene, sier Bromseth.
– Meyergården har gått foran og gjort den store utbyggingen og viser at man har trua på markedet. Lovundmiljøet har gjort det samme. Vi er tidlig ute, men plutselig står man midt i utviklingen, og da må man være klare. Hvis ikke går toget forbi, sier daglig leder ved LurØ, Svein Bækkevold.
– Vi er en start på noe.