I bobla på Straumen gård

2021-10-29
Edel Brendberg foran skogsboblene ved Straumen gård, hvor du kan glampe mens du kjenner på skogens magi. Begge skogsboblene har egne toalettrom.

Enten du er på utkikk etter et sted å ha møte eller kurs på, eller du vil ha en annerledes overnattingsopplevelse: Du kan være sikker på at du får gjort det i ro og mak ved Straumen gård.

En liten avstikker fra fylkesvei 17 på vei mot Utskarpen, finner du det: Skogens ro, fjorden og Straumen gård. Her har Edel og Jørgen Brendberg funnet sitt paradis, og det ønsker de dele med andre. Derfor har de de siste årene lagt ned masse arbeid, tid, penger og sikkert en hel del blod, svette og tårer, for å restaurere og bygge opp. I dag står Bestemorstua, et hus opprinnelig fra 1947, klar til å ta imot overnattingsgjester og bedrifter som trenger et sted å ha møte eller kurs. Og beveger du deg inn i skogen bak hovedhus og fjøs, dukker to iglolignende formasjoner opp.

– Vi kaller det skogsboblene, sier Edel Brendberg, eier, driver og husfrue på Straumen gård.

Glamping

Her kan du overnatte i to store telt som ser ut som igloer. Inne møter du ei innbydende oppredd dobbeltseng, moderne sittemøbler og utsikt både utover og oppover. Teltene har nemlig gjennomsiktig tak. Med muligheten til elektrisk oppvarming i tillegg, har virkelig tradisjonell camping glidd over til det langt mer elegante og innbydende glamping. For deg som ikke har fått det med deg: Glamping er en forkortelse for glamorøs camping.

– I høst venter vi et brudepar. Det blir stas, sier Brendberg.

Allerede før lansering av hjemmesiden har Straumen gård fått bookinger fra private og bedrifter som ønsker seg en time-out.

I ro og mak

Det har tatt henne og mannen noen år å komme hit de er i dag, hvor de tilbyr et gårdskonsept med overnatting, matopplevelser og naturopplevelser. De kaller det «I Ro og Mak ved Straumen gård»

– Uten støtte fra Innovasjon Norge og Kulturminnefondet hadde vi for eksempel ikke klart å berge Bestemorstua. Den var i svært dårlig forfatning i fjor. Skogsboblene er kommet opp med stor hjelp fra det kommunale næringsfondet. Det har vært en brokete vei og utallige timer med jobb, forteller Brendberg, som understreker at uten familie og venner hadde det vært vanskelig å komme i havn.

Signaturmat

– Vi har 100 vinterfôret sau i egen fjøs og kyr med melkeproduksjon i en samdriftsfjøs. Selv høster vi bær, sopp og urter fra skogen. I tillegg dyrker vi grønnsaker og urter. Så tilgangen til reine, bærekraftige og ikke minst kortreiste råstoffer, er god, sier Brendberg.

Straumen gård har godkjent kjøkken fra Mattilsynet, noe som gjør at de kan tilby matservering til de som overnatter og besøker gården.

– Som en del av tilbudet i skogsboblene, har vi utviklet ei signaturfjøl med lokalmat i samarbeid med mesterkokk Marius Martinsen, som eier og driver restauranten Til Elise fra Marius. Her har vi valgt ut kjøttprodukter og oster fra lokalprodusenter i Nord-Norge og Trøndelag, pluss at vi har med egne produkter og bakst på fjøla.

Skreddersydde møter

I høst blir det i første omgang mulig å booke møterom og overnatting, både for bedrifter, foreninger og privatpersoner.

– Vi ønsker å ha et konsept litt utenom det vanlige, der bestillingen blir skreddersydd til hver enkelt gruppe. Møtelokalene er nybygde i høst og avloggingspausen med kortreist lunsj inntas i bestemors lune stue. Her har vi har bevart mest mulig opprinnelig stil og atmosfære. Målet vårt er å skape gode opplevelser som gjør at gjestene senker skuldrene litt ekstra, kjenner på vår landlige magi og ikke minst kjenne at hit vil vi tilbake, avslutter Brendberg.
Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt