Fulgte drømmen - startet restaurant i havgapet
Det personlige vertsskapet er selve bærebjelken i konseptet.
– Vi har et fast team av sjømatkokker som over lengre tid har bygd kompetanse innen lokal sjømat. Gjennom samarbeid og kurs fra Kulinarisk Akademi og Gastronomisk Institutt har vi utviklet en rekke retter innen sjømat basert på lokale råvarer. Vi lager alt fra grunnen av, og henger vår egen tørrfisk og boknafisk, forteller Andersen, som eier Støtt Brygge sammen med broren Svenn Sørensen. Også han jobber fulltid på Støtt, etter å ha sagt opp sin stilling i DnB i Bodø.
Økt sengekapasitet
Nytt av året er at Gammelbakeriet er bygget om for å huse åtte dobbeltrom med bad, og sengekapasiteten er dermed fordoblet til 40 plasser.
Støtt Brygge er allerede godt etablert i bedriftsmarkedet. Om sommeren er det ferie- og fritidsgjestene som dominerer. Mange benytter seg av gjestehavna på Støtt, andre kommer langs veien.
– Vi er fortsatt i en investerings- og oppbyggingsfase, men hittil har det gått over all forventing. Det er en bransje i sterk utvikling, og det er veldig fint og veldig artig, sier Eva Andersen.
Ser sørover
Støtt Brygge er nå med i både Bodø Næringsforum og Ranaregionen Næringsforening.
– Helgelandsregionen er viktig for oss. Vi jobber ganske bredt med mye relasjonsbygging og nettverkstilknyting. Vi har hatt bedrifter fra Mo-regionen hos oss, og ønsker at flere skal være med. Vi har også et samarbeid med Rana Spesialsport, og satser sterkt på Kajakk, sier Andersen, som understreker at det er viktig å se både Helgeland og Nordland under ett.
– Vi er ikke en bedrift bare for Støtt eller Meløy, vi er en bedrift som samhandler med alle. Det er svært viktig å se over kommunegrensen og å tenke samhandling med en hel region, sier Eva Andersen.
Medlemsprofiler