Det gjærer i Vika
Vennene John Erik Andersen, Morten Røberg og Thomas Bustnes har tatt sin felles interesse for ølbrygging et steg videre. I fjor stiftet de firmaet AS Norsk Gjærverk og ble med det Ranas første bryggeri.
Det lokalproduserte ølet fikk bein å gå på da det ble lansert før jul.
– Vi har fått supre tilbakemeldinger, sier de takknemlige driverne.
UTFYLLER HVERANDRE
Av bagkrunn har de erfaring fra prosessindustri og servicenæring, og mener selv at de er godt rustet til å starte eget ølbryggeri. John Erik har jobbet på Vinmonopolet i flere år, og Morten har erfaring fra prosessindustrien.
– John sitter nok med størst fagkunnskap om øl, mens Morten har kontroll på lovverk, sertifiseringer og standarder. Og så er vel jeg den som er best på tall og anbud, sier Bustnes.
– Det er viktig at våre internkontroller er på plass, og at alt er på stell når det kommer til Mattilsynet og slikt, sier Røberg.
– Dette krever ganske mye tid og innsats av oss, men det finnes ikke bedre karer å gjøre dette sammen med, sier Bustnes.
– Vi har fått supre tilbakemeldinger, sier de takknemlige driverne.
UTFYLLER HVERANDRE
– John sitter nok med størst fagkunnskap om øl, mens Morten har kontroll på lovverk, sertifiseringer og standarder. Og så er vel jeg den som er best på tall og anbud, sier Bustnes.
– Det er viktig at våre internkontroller er på plass, og at alt er på stell når det kommer til Mattilsynet og slikt, sier Røberg.
– Dette krever ganske mye tid og innsats av oss, men det finnes ikke bedre karer å gjøre dette sammen med, sier Bustnes.
SPENNENDE TID I VENTE
Bryggeriet kommer til å kunne ta 1000 liter per batch, noe som gir AS Norsk Gjærverk muligheten til å teste ut markedet. De både håper og tror at folk vil sette pris på å drikke øl med lokal identitet, og selv med flere lokale aktører, ser de ikke på det som et problem.
– Andre lokale mikrobryggere er ikke konkurrenter. Vi ser på dem som venner, sier Bustnes.
– Kanskje kan vi på lengre sikt skape arbeidsplasser for oss selv, og eventuelt andre. Men primært er ønsket vårt nå å lage lokalt, godt øl, avslutter han.
– Andre lokale mikrobryggere er ikke konkurrenter. Vi ser på dem som venner, sier Bustnes.
– Kanskje kan vi på lengre sikt skape arbeidsplasser for oss selv, og eventuelt andre. Men primært er ønsket vårt nå å lage lokalt, godt øl, avslutter han.
Medlemsprofiler