Prosjektleder Ingrid Mathisen håper på mange bidragsytere, når det nå skal utvikles en velkomstpakke til norske tilflyttere.

Velkomstpakke: Vil du bidra til at tilflyttere til Rana blir ønsket velkommen?

2024-03-18
The Information Hub hos Rana kommune jobber nå med å lage velkomstpakker til tilflyttere.

The Information Hub er et prosjekt som handler om å etablere og utvikle et tjenestetilbud for tilflyttere i Rana kommune.  Et delmål er å utvikle en velkomstpakke til norske tilflyttere, slik at de kjenner seg ivaretatt når de flytter til Rana, skriver Rana kommune på sin nettside. 

Tilflyttere er en gruppe med forskjellige mennesker som har ulike behov, og derfor kan innholdet i en velkomstpakke være følgende: 

  • En gratis inngangsbillett eller en prøvetime på en aktivitet.
  • En omvisning på stedet eller på en aktivitet. 
  • Et gratis kurs, rabatter, eller prøve ut noe nytt. 
  • En fysisk ting (refleks, kaffe, kopp eller lignende).

– En velkomstpakke kan inneholde veldig mange ulike tilbud, og det er viktig å vise bredden i samfunnet. Dette trenger ikke å være stort, men kan være smått med ordentlig kvalitet, sier prosjektleder Ingrid Mathisen. 

Vilkår for å motta et velkomsttilbud er at tilflytter må fremvise flyttemelding gjennom tekstmelding eller annen dokumentasjon, og at dette må hentes fysisk på biblioteket. Dette må hentes og fremvises innen 6 måneder etter at man har meldt flytting til Rana.

Hvis det er noen som kunne tenkt seg å bidra med et tilbud, så ta gjerne kontakt med prosjektleder Ingrid Mathisen.

E-post: ingrid.birgithe.mathisen@rana.kommune.no

tlf: +47 465 25 601

facebook

Siste nytt