Rister liv i Ranas cocktail-scene
Alexandra Cristina Firsovs og Howar Johnsen er godt fornøyde med å kunne tilby uteserving og bar til sine gjester. Foto: Mye i media.
 

Rister liv i Ranas cocktail-scene

2023-11-09
Når klokken nærmer seg 18 skrur Munin Kaffebar av espressomaskinen, og drar frem shakeren. Det er nemlig cocktails som står på menyen når helgen melder sin ankomst. 

På få år har Munin blitt et velkjent sted for å ta en kopp kaffe, og nå er de klare for å ta steget videre inn i natten. Alexandra Cristina Firsovs forteller at ideen kom naturlig for dem. Vi har tatt inspirasjon fra kafferosteri over hele verden som gjør akkurat det samme som oss, sier hun.
-Vi ønsker å skape en møteplass hvor voksne folk møtes for å nyte rolig musikk og få servert en knallgod cocktail. Kaffen vi serverer her har et godt renomme, og nå satser vi samme retning på cocktails, vin og øl, påpeker Firsovs.
 

Noe for de voksne
Baren åpnet rett før sommeren, og til nå har de fokusert på å ha en kort meny. På menyen finner du ti ulike cocktails, i tillegg til et utvalg av vin og øl. Munin håper at de kan skape et sted som også den voksne generasjonen kan tenke seg å tilbringe tid på, og påpeker at baren deres er et sted hvor alle skal føle seg velkommen.
-Det finnes mange utesteder som når ut til unge voksne gjennom musikk, høy partyfaktor og flagrende lys. Vår visjon er å tilby noe annet enn de allerede finnes her, som et kompliment til det etablerte utelivet, poengterer hun. 

Både gjester og arbeidere trives
Det betyr blant annet arrangementer, konserter og quiz med øl på tapp og friske cocktails i baren. Uteområder har blitt flittig brukt denne sommeren, og Cristina er fornøyd med at de har klart å sette fyr i livet på Nytorget igjen.
-Vi setter veldig stor pris på gjestene våre som kommer innom stadig vekk. Ambisjonen vår har hele tiden vært å skape flere spennende jobber i Rana, og at det kan være en inngangsdør til arbeidslivet for unge. Vi har hatt flere ungdommer under arbeidsuken, og nylig ansatte vi en av dem i en servitørstilling, smiler hun. 

Letter på sløret
Viktigheten av å ha det bra og gøy på jobb er noe som står høyt oppe på agendaen hos Munin. Det er stor takhøyde, og de ønsker at folk skal komme med tilbakemeldinger på om ting er bra eller om noe må endres.
-Tanken er å ha en meny som gjør at alle kan finne noe de liker. Fremover har vi planer om å bygge et større kjøkken slik at vi kan servere varm lunsj. Varm mat er noe vi får forespørsler om ofte, og et større kjøkken gir oss muligheten til å utvikle konsepter som søndagsbrunsj med fluffy pannekaker eller en saftig club sandwich, avslører Alexandra Cristina Firsovs.  
 

Mono
facebook

Siste nytt