Frister med tradisjonsrik matglede
På Fru Karlsens Kafe møtes du av disse to blide damene, og de serverer deg alt fra kaffe og kaker til dagens varme lunsjrett. Foto: Mye i media.
 

Frister med tradisjonsrik matglede

2023-11-15
Lene Karlsen tenker på mat fra hun står opp til hun går å legger seg. Gleden hun selv kjenner på ønsket hun å dele med flere. Og vipps var Fru Karlsen Kafe blitt til.
5. mai i år kunne hun endelig åpne dørene til Hemnes nyeste spise- og møteplass. De siste fire månedene har virkelig gått unna, og de positive tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. Konseptet er at menyen skal være litt rotete, noe som Fru Karlsen selv mener reflekterer hennes egen personlighet.
-Hos oss skal det ikke være noe snobberi. Her serverer vi smakfull mat av god kvalitet til en pris som ikke koster skjorten. Vi ønsker at folk skal ha råd til å gå ut å kose seg med et flott måltid og noe godt i glasset.

Liv laga
Et annet fokusområde hun har er destinasjonsbygging. Å synliggjøre Hemnesberget for turister, men også skape mer liv i bygda, er både visjonen og motivasjonen til Lene Karlsen når hun går på jobb.
-Jeg tror mange er enige med meg når jeg sier at vi ønsker flere tilflyttere hit, og at vi alle må bidra for å skape mer liv slik at det kan bli en realitet.

Opptatt av innbyggerne
Pub, kafé og konserter skaper liv. For Lene Karlsen er det viktig å huske på at det kun er 1500 innbyggere på Hemnes. Det er med andre ord noen begrensninger for hvor ofte de kan arrangere pub, quiz og tre-retters, men det setter ikke en stopper for å få til fantastiske ting.
-Vi kjører pub annenhver partallsuke, og kafeen er åpent alle dager utenom mandag. Vi tar også imot bestillinger på tapasbrett fra bedrifter, lag og foreninger. Vi leies også ofte inn som kokk for lunsj og middag hos bedrifter, på arrangementer og til private begivenheter.

Ydmyk og takknemlig
Lene Karlsen setter stor pris på alle som har støttet opp om henne og kafeen etter åpningen.
-Jeg kjenner på en stor ydmykhet og blir varm om hjertet når jeg tenker på alle de flotte gjestene våre. Vi har fått både positive og konstruktive tilbakemeldinger, og det er slik vi kan forbedre oss. Lærekurven har vært bratt, og det har vært travle, morsomme og spennende dager på jobb. Å starte egen kafe handler ikke bare om matlaging. Vi skal føre regnskap, det skal etableres HMS-rutiner og vi må ha god innsikt i regler fra arbeidstilsynet.

En tradisjonsrik frue
Nå når høsten nærmer seg, blir det tid til å fokusere på begivenheter som julebord og julelunsj. I tillegg vil de fortsette å ha søndagsåpent hvor gjestene får servert hundre prosent norsk hjemmelaget tradisjonsmat. Noe hun selv påpeker at er en av verdens beste kjøkken; oksesmåstek, saltkjøtt og lammelår er retter som representerer det veldig godt.
-Vi skal servere mat fra hele verden, men vi er nødt til å lære oss å bli mer stolt av vår egen tradisjonsmat. Våre gamle matmødre slår alle de store kokkene, og vi må lære av dem mens vi kan. Det finnes mange morsomme mattradisjoner fra Helgeland, og oppskriftene er mye mer omfattende enn man skulle trodd, avslutter Fru Karlsen. 
 
Mono
facebook

Siste nytt