insta auto

Ranas eneste rene bruktbil-butikk

2023-04-25
Etter flere år i bilbransjen så Kenneth Martiniussen at det er et marked for en rendyrket bruktbil-butikk i Rana.  

Som tenkt, så gjort: I løpet av høsten 2022 startet Kenneth Martiniussen opp Insta Auto i Ranenget. Her står det alt fra to-tre måneder gamle biler til 15 år gamle biler. Prissjiktet varierer fra 70-80.000 til halvannen million. 

 

– Jeg prøver å ha inne et så bredt spekter av biler som mulig, og har inne både personbiler og varebiler.  

 

God mottakelse 
Målet er å ha rundt 20 biler i butikken til enhver tid. I tillegg til å selge bruktbilen din, er Martinussen behjelpelig med å finne den bruktbilen du er ute etter, selv om den ikke står i butikken hans. 

 

– Jeg skal kunne skaffe det folk vil ha og har flere kanaler jeg kan benytte meg av, både oppkjøpere, privatpersoner og muligheten til å importere biler.  

 

Så langt har antagelsen hans om bruktbilmarkedet i Rana stemt: 

– Mottakelsen har vært god. Det virker som om folk har savnet en slik forhandler på Mo og jeg har solgt over 70 biler siden jeg åpnet, forteller Martiniussen. 

 

Han startet sånn smått opp i september og var i drift oktober. Butikken åpnet 1. november. 

 

I Ranas «bilgate» 
Insta Auto holder til i de gamle lokalene til Toyota Nordvik, noe som er veldig snedig når du skal stille ut mange biler. Snedig er det også at det vegg i vegg ligger et bilverksted. Her har Martiniussen fast avtale, slik at de utfører alt av service og reparasjoner. Litt lenger borti gata ligger NAF, som han bruker til bruktbiltester. 

 

– Det er en grunn til at Ranenget er blitt kalt «bilgata» på folkemunne i lang tid, forteller han og smiler. 

 

Uavhengig og på egne ben 
Insta Auto er altså den eneste bilforhandleren i Rana som utelukkende omsetter bruktbiler. Bedriften er ikke tilknyttet noe konsern eller bilmerke, og satser på alle typer bruktbiler. 

 

– Kundene mine er alt fra de som står med et rykende ferskt sertifikat i lomma og skal kjøpe sin første bil, til de som har levert inn sertifikatet sitt og derfor har en bil å selge. 

 

Bilsalg med proff hjelp 
Han opplever at flere privatpersoner synes det er enkelt og behagelig å få hjelp til å selge bilen sin. 

 

– Selv om de fleste bruker finn.no i dag, både vi bilselgere og privatpersoner, så synes mange det er flere utfordringer med å selge bil privat. Jeg kan hjelpe med alt som har med finansiering og overførsel av penger å gjøre, med forsikringer og hvis det er snakk om en innbyttebil. Det samme gjelder regler og rettigheter knyttet til reklamasjonsrett. Jeg vet også hva som skal til for å få en god annonse.  

 

Martiniussen har 11-12 år i bransjen, først som selger av bobil og caravan, og de siste seks årene har han vært bilselger hos Bil i nord 

 

– Jeg vil si at jeg har mye om kunnskap om de aller fleste bilmerker. Det jeg eventuelt ikke kan, leser jeg meg opp på. Jeg har vært bilinteressert i mange år, og har også eid mange ulike biler opp gjennom årene. 

 

– Hva gjorde at du meldte bedriften inn som medlem hos Ranaregionen næringsforening?  

– Jeg har fått med meg hva næringsforeningen har gjort gjennom mine tidligere jobber, selv om jeg ikke har vært aktiv selv. Men med egen bedrift i Rana, ønsker jeg å holde meg oppdatert om hva skjer i Rana og i næringslivet. Så håper jeg etter hvert å bli et mer aktivt medlem og bidra. Jeg synes i alle fall det er på sin plass å knytte til seg de nettverkene som finnes, avslutter eier og daglig leder Kenneth Martiniussen i Insta Auto. 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt