Vaajmoe

Kathinka tar boligsalget til et nytt nivå

2023-04-11
Som eneste lokale leverandør på Nord-Helgeland innenfor fototjenester og interiørveiledning, tar Vaajmoe AS oppdrag på strak arm.  

Gründerdrømmen ble endelig en virkelighet da Kathinka Herbst bestemte seg for å opprette sitt eget selskap. Interessen for foto, video, interiør og drone kunne plutselig kombineres, og i tillegg hadde hun klart å skape sin egen arbeidsplass. Tjenestene som Vaajmoe AS tilbyr er viktig i forbindelse med boligsalg. Med et aktivt boligmarked har det dermed ført til en god mottakelse.  

 

-Da jeg begynte i bransjen var alle meglerbyråene i Rana tilknyttet de store leverandører som er styrt fra Oslo og Thailand. Min første avtale ble dermed med et slikt byrå; Inviso, som er den største leverandøren på boligfoto i hele landet. I august 2022 fikk jeg en eksklusiv avtale med Aktiv Mo i Rana, som gjorde at jeg fikk muligheten til å bli en frittstående leverandør.  

 

Lokal verdiskapning 

Kathinka poengterer at ved å bruke Aktiv Mo i Rana til sitt boligsalg, vil man bruke en 100% lokaleid leverandør av fototjenester. “Vaajmoe Bolig” er tjenestene som Kathinka tilbyr innenfor boligsalg. Navnet “Vaajmoe” er ikke helt tilfeldig. Det betyr nemlig “hjerte” på sør-samisk, som er Kathinka sitt andrespråk.  

 

-Mitt firma er den eneste leverandøren på Nord-Helgeland som kombinerer både fototjenester og interiørveiledning. Det har absolutt vist seg å være en fordel. For meg er det viktig å være en leverandør som yter upåklagelig service og gir best produktkvalitet. Kundene mine skal være trygge på at jeg legger mye innsats i jobben for å styrke deres boligsalg.  

 

Ser verdien av å være medlem 

Som nytt medlem i Ranaregionen næringsforening ser Kathinka frem til å følge med på det som skjer i det lokale næringslivet, i enda større grad.  

 

-Jeg ble tipset av en annen medlemsbedrift at det kunne være lurt å melde seg inn i næringsforeningen, og jeg ser nå at det er mange fordeler av å være med. Med tilrettelegging av møteplasser gjennom næringslivslunsjer og faglige seminarer tror jeg det blir enklere å bygge seg opp et nettverk.  

 

Ønsker å ansette flere 

Fremtidsplanen for Vaajmoe AS er blant annet å ansette enda en ressurs. Siden oppstarten for snart tre år siden har Kathinka vært alene om fotografering og boligstyling. Hun er åpen om at det ikke bare er i forbindelse med boligsalg at hun tar oppdrag.  

 

-Planen min er å kunne lære opp noen som kan utføre de samme tjenestene som meg. Jeg utfører også oppdrag for bedrifter som ønsker foto og drone til andre formål som for eksempel markedsføring.  

 

Et aktivt boligmarked  

Ifølge Kathinka har boligmarkedet vært godt og stabilt siden hun startet opp. Det har igjen ført til en god flyt av oppdrag hele året for Vaajmoe AS.   

 

-De tidligere årene har mengden økt ganske bra fra og med mars, så jeg ser frem til årets høysesong. Det blir trolig noen travle og innholdsrike måneder frem til det stagnerer i november og mot julen.  

 

Hever kompetansen  

Nylig har Kathinka begynt på et årstudium i boligstyling som hun skal ta over nett. Med en økning i oppdrag innenfor interiørveiledning kom ønsket om å styrke sin egen kompetanse på området.  

 

-Hvis jeg ser at det blir ledig kapasitet og større etterspørsel, så kan jeg på sikt også tilby delstyling til de som ønsker det. Jeg skal også jobbe for å bli bedre på å markedsføre de tjenestene jeg tilbyr, avslutter Kathinka Herbst.  

 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt